Hipertensiunea Portal Simptome Cauze i Riscuri

From EECH Central
Jump to: navigation, search








Content

















  • [#toc-0 Simptome]








  • [#toc-1 Sfaturi Pentru Prevenire]








  • [#toc-2 Tratament]








  • [#toc-3 Tot Ce Ar Trebui Să Știți Despre Hipertensiunea Portală]








  • [#toc-4 Q]








  • [#toc-5 Factori De Risc]








  • [#toc-6 Q]








  • [#toc-7 Factori De Risc]








  • [#toc-8 Simptome]


















S-a raportat [8••] că incidența sângerării variceale precum și rata de dezvoltare a varicelor cu risc de sângerare este mai mare decât la pacienții cu ciroză independent de mărimea varicelor la prima endoscopie. Observarea unei progresii mai rapide a varicelor la acest tip de pacienți ar trebui probabil să sugereze necesitatea unui alt timp al urmăririi endoscopice, poate mai aproape decât în ​​ciroză. Cu toate acestea, în absența unor studii prospective și de cooperare ample la pacienții cu hipertensiune portală non-cirotică, ghidurile actuale privind bolile vasculare hepatice sugerează gestionarea acestei complicații în conformitate cu liniile directoare ale hipertensiunii portale cirotice [18, 20]. La pacienții cu varice esofagogastrice care au sângerat, tratamentul combinat endoscopic și medicamentos scade mortalitatea și reduce riscul de resângerare mai bine decât oricare dintre terapiile utilizate singure.



Ciroza este atunci când țesutul cicatricial se acumulează în ficat după leziuni repetate, cum ar fi abuzul de alcool sau hepatita. Acest țesut cicatricial face ca mucoasa interioară netedă a venei porte să devină neregulată, ceea ce poate încetini fluxul sanguin și poate crește presiunea. Rata de novo de dezvoltare a varicelor esofagiene la pacienții din SUA cu boală hepatică cronică este de aproximativ 8% pe an în primii 2 ani și de 30% până în al șaselea an. Riscul de sângerare de la varicele esofagiene este de 30% în primul an după identificare. Sângerarea de la varicele esofagiene reprezintă aproximativ 10% din episoadele de sângerare gastrointestinală superioară.



Simptome



La pacienții cu PVT cronică, ascita este probabil și mai rară și se poate dezvolta odată cu creșterea în vârstă, durata prelungită a bolii și dezvoltarea biliopatiei portale, iar astfel de pacienți au, în general, o masă celulară hepatică redusă și disfuncție sintetică [36]. Pentru sângerarea datorată gastropatiei hipertensive portal, pot fi utilizate beta-blocante pentru a scădea presiunea portală. Ar trebui luată în considerare un șunt dacă medicamentele sunt ineficiente, dar rezultatele pot fi mai puțin reușite decât în ​​cazul sângerării varicelor esofagogastrice. Pentru a reduce riscul de sângerare de la varicele esofagiene, medicii pot încerca să reducă presiunea în vena portă. O modalitate este de a administra medicamente beta-blocante, cum ar fi timolol, propranolol, nadolol sau carvedilol. Pentru pacienții cu boală hepatică în stadiu terminal care prezintă ascită și varice, este posibil ca medicul să nu fie nevoie să efectueze niciun test de diagnostic și poate confirma un diagnostic pe baza simptomelor. Din păcate, majoritatea cauzelor de hipertensiune portală nu pot fi tratate.











  • Ecografia oferă medicului dumneavoastră o imagine a vasului de sânge și a organelor din jur, precum și viteza și direcția fluxului de sânge prin vena portă.








  • Ciroza este atunci când țesutul cicatricial se acumulează în ficat după leziuni repetate, cum ar fi abuzul de alcool sau hepatita.








  • Insuficiența hepatică este cauzată de o tulburare sau o substanță care dăunează ficatului.








  • S-a raportat [8••] că incidența sângerării variceale precum și rata de dezvoltare a varicelor cu risc de sângerare este mai mare decât la pacienții cu ciroză independent de mărimea varicelor la prima endoscopie.








  • Cu toate acestea, cantitatea de pierdere în greutate necesară pentru stabilirea diurezei adecvate la pacienții cu ascită și hidrotorax este necunoscută.










Unele dintre domeniile de cercetare în hipertensiunea portală sunt menționate în Tabelul 2. Diagnosticul PVT cronică se bazează pe rezultatele ecografiei Doppler și imagistică CT axială sau RM folosind substanțe de contrast vasculare. Diagnosticul se bazează pe absența fluxului sanguin în vena portă și pe prezența a numeroase canale vasculare serpiginoase în porta hepatis corespunzătoare cavernomului portal [22–24]. Odată ce un cavernom portal este identificat la ecografie Doppler, trebuie efectuată o scanare CT sau RM pentru a defini mai precis extinderea trombozei și identificarea semnelor de hipertensiune portală. Colangiografia imagistică RM este imagistica de alegere pentru diagnosticul de biliopatie portală [25].



Sfaturi Pentru Prevenire



FHVP este o măsură a presiunii sistemice și se scade din WHVP pentru a obține HVPG. FHVP trebuie măsurat la 2-3 cm de la confluența venei hepatice-vena cavă inferioară. Cauza hipertensiunii portale poate fi prehepatica (tromboza venei porte, hipertensiune portala idiopatica sau fibroza portala non-cirotica) sau posthepatica (sindrom Budd-Chiari si insuficienta cardiaca).



Cateterul este folosit pentru a crea un pasaj (șunt) care conectează vena portă (sau una dintre ramurile acesteia) direct cu una dintre venele hepatice. Hipertensiunea portală determină adesea mărirea splinei, deoarece presiunea interferează cu fluxul de sânge din splină în vasele de sânge portal. Când splina se mărește, numărul (numărul) de celule albe din sânge poate scădea (creșterea riscului de infecții), iar numărul (numărul) de trombocite poate scădea (creșterea riscului de sângerare). Hipertensiunea portală este presiunea crescută în sistemul dumneavoastră venos portal. Cea mai frecventă cauză a hipertensiunii portale este ciroza (cicatrizarea) ficatului. Encefalopatia sau funcționarea anormală a creierului poate apărea în cazul unei boli hepatice severe.



Tratament



Sunt neinvazive și pot oferi medicului dumneavoastră o imagine detaliată a sistemului dumneavoastră venos portal. O ecografie Doppler duplex este de obicei primul test de imagistică comandat. O ecografie Doppler folosește unde sonore pentru a vedea cum curge sângele prin vena portă. Ecografia oferă medicului dumneavoastră o imagine a vasului de sânge și a organelor din jur, precum și viteza și direcția fluxului de sânge prin vena portă. Hipertensiunea portală este tensiunea arterială crescută în vena dumneavoastră portă și în venele mai mici care se ramifică din ea - sistemul dumneavoastră venos portal. Sistemul venos portal drenează sângele din stomac, intestine, pancreas și splină în ficat prin vena portă. Ficatul tău filtrează sângele și apoi îl trimite înapoi în inimă și în circulația generală în corpul tău.











  • Hipertensiunea portală este presiunea crescută în sistemul dumneavoastră venos portal.








  • Ecografia poate fi utilizată pentru a examina fluxul de sânge în vena portă și în vasele de sânge din apropiere și pentru a detecta lichidul în abdomen.








  • Acest țesut cicatricial face ca mucoasa interioară netedă a venei porte să devină neregulată, ceea ce poate încetini fluxul sanguin și poate crește presiunea.










Se presupune că hipertensiunea portală este prezentă atunci când un pacient cu boală hepatică cronică are circulație colaterală, splenomegalie, ascita Ascita Ascita este lichid liber în cavitatea peritoneală. Citește mai mult , sau encefalopatie portosistemică Encefalopatia portosistemică Encefalopatia portosistemică este un sindrom neuropsihiatric care se poate dezvolta la pacienții cu boală hepatică.



Tot Ce Ar Trebui Să Știți Despre Hipertensiunea Portală



Hipertensiunea portală este cea mai frecventă cauză de spitalizare și deces la persoanele cu ciroză.

https://www.realloveexhibition.com/cati-ani-trebuie-sa-ai-pentru-a-cumpara-prezervative-cum-le-obtineti/

When Should You Use A CBD Bath Bomb?